hit counter

SCRABBLERO FORUM • Vezi subiect - Calendar 2013

Calendar 2013

Postati aici propunerile dvs. pentru anul 2013, privind: organizari etape, sistem, schimbari in regulamentele partidelor etc.

De acord cu organizarea unei competiţii SEPARATE pentru CNSI ?

DA
3
50%
NU
3
50%
Mi-e indiferent
0
Niciun vot
Nu ştiu
0
Niciun vot

Voturi totale : 6

Re: Campanie electorala

Mesajde acidula » 13 feb. 2013, 02:30

La ce functie candidezi, Catalin? Am facut o sectiune speciala pentru campania electorala, tocmai pentru ca lucrurile sa fie clare - si sa STIM SI NOI. Pîna acum, nu si-a declarat candidatura decît Dan.
acidula

Re: Calendar 2013 - Simultanele

Mesajde acidula » 13 feb. 2013, 02:56

In privinta simultanelor: ele au mai rezistat un an intreg, datorita incapatînarii mele de a trage de voi sa participati la ele...

Pe mine nu ma deranja deloc partida extrasa dianinte. ABSOLUT deloc. Dar, ca sa fie liniste in casa (pentru ca unii faceau mare caz de "aranjarea" acestor partide), am propus sa fie trase in direct si sa sa fie jucate intr-adevar SIMULTAN, ca sa nu mai fie discutiile acelea interminabile. Am mai propus ca ele sa fie trase PE RÎND, la fiecare editie de cîte un alt club. Nu prea s-au înghesuit alte cluburi decît cele bucurestene. Si ma deranjeaza FOARTE tare insinuarea lui Catalin ca ele ar fi fost trase "chipurile" în direct. Te inseli profund, Catalin. Au fost trase chiar în direct - si foarte CORECT. Iar în privinta rezultatelor - acest forum sta martor. Fiecare club a avut posibilitatea sa-si afiseze direct rezultatele - si iar nu s-a prea inghesuit nimeni...

Sincer? Cred ca simultanele au pierit din cauza LENEI... Lenea cluburilor de a-si mobiliza membrii si la alte competitii decît cele oficiale (si nici macar la acelea...). Lenea de a face promovare locala si de a cauta noi amatori. Sictirul si suspiciunea reciproca între cluburi, manifestate la cea mai inocenta si mai fara miza dintre competitii... Trufia unor sefi de cluburi de a nu participa la competitiile organizate de "ceilalti" si rautatea de a le sabota. Toate astea au ucis simultanele. Nici macar preferinta unora pentru simultanele SIMULTANE si a altora pentru simultanele "clasice" (cu partide pre-extrase) nu a fost factorul determinant. Dovada: de fiecare data am propus si o partida "de rezerva" (pre-extrasa)... Nimeni n-a jucat aceste partide...

PACAT. Multi am fost, putini am ramas. Si e din cauza noastra.

Personal, eu (fiind cea mai tînara dintre voi) am entuziasmul sa reiau oricînd simultanele. Spuneti numai CE VRETI. CUM vreti sa fie. Si spuneti-o clar. Si VOTATI. Uite, a trebuit sa treaca atîta timp ca sa aflu ca, de fapt, Catalin suspecta extragerile din simultanele on-line... Pîna acum de ce n-ai spus nimic? Eu am avut naivitatea sa nu-mi imaginez ca ar putea cineva sa suspecteze niste partide la care particip eu!
acidula

Re: Calendar 2013

Mesajde bughitza » 13 feb. 2013, 11:44

Eu cred ca nu a fost decat un purtator de cuvant Catalin si a exprimat opiniile pe care le-a auzit referitor la simultane. Asa cum a spus si el, suspiciunile ca nu stiu cine a trisat, a jucat de-acasa etc. sunt auzite pe ici si pe colo. Asa cum spunea si el, nici macar nu conteaza cum e extrasa partida. Suspiciunile de partida extrasa direct se refera la faptul ca in unele centre s-au comunicat topurile in sala folosindu-se scrabrom-ul, s-au dat rezultatele mai bune decat in real s.a.m.d. Repet, sunt suspiciuni, vorbe... mizerii. Nu trebuie luate in seama. Personal, ce nu-mi place la partida extrasa direct este faptul ca din punct de vedere tehnic este dificil de desfasurat in conditii bune. Pana se comunica literele la toate centrele, pana dau ei play, termina timpul, se comunica depunerea top, mai cade si messenger-ul... dureaza foarte mult. Sunt multi timpi morti. De aceea prefer partida extrasa dinainte, trimisa in fisier cu parola dezvaluita cu f putin timp inainte de ora desfasurarii simultanului. Singura suspiciune auzita aici e ca unora li se pare ca aceasta partida e extrasa cu scrabrom-ul. Nu stiu de ce deranjeaza atat, din partea mea poate sa fie pregatita numai cu topuri de DLRM. Orgoliile sunt foarte mari, insa. Foarte multi jucatori au orgolii mari. Nu judec, nu acuz, nu reprosez, e o constatare. De aceea apar si vorbele, suspiciunile, mizeriile de care ziceam.
In ce priveste DEX-ul, eu ma gandeam la cei tineri, de la 7 la 20-25 de ani, sa zicem, la elevi sau studenti, carora le-ar fi mai usor sa ia in considerare un dictionar de care macar au auzit si e usor de consultat. Exceptand situatia in care sunt studenti la Litere sau au niste profesori de romana foarte competenti, restul nu sunt familiari cu alte dictionare :) Mi se pare mie ca focusul ar trebui sa fie pe acestia. Eventualii adulti, profesionisti in domenii diverse pot aparea, dar cred ca nu acestia sunt viitorul. Posibil sa ma insel, dar eu asa am gandit-o si de aceea propuneam DEX-ul pentru cei mai tineri. Inca un lucru: nu m-am amestecat in discutia asta ca sa acuz, sa ma dau mare sau sa candidez la vreun post :) Aveam niste idei, le-am zis, daca ele sunt bune e bine, daca nu, poate exista altele mai bune si gasim solutii, progresam. Partea buna e ca macar sunt discutate, desi doar in 3 pana acum, se pare :) Multi se uita, prea putini intervin, din pacate :) Dar daca in BF macar e adusa in discutie o particica din ce e scris aici, e foarte bine.
bughitza

Re: Calendar 2013 despre discutii sincere si despre candidat

Mesajde acidula » 13 feb. 2013, 17:40

Bughi, dar nu e vorba ca te-ai "amestecat" in discutie, dimpotriva!!! Eu ma chinui de ani buni sa PROVOC discutiile. Imi pare rau ca tot numai 2-3 oameni participa la ele, despre ceilalti nici nu prea stim ce gîndesc... As vrea sa-si spuna cît mai multi - si cît mai franc - parerea.

Iar despre candidat - de ce nu? De ce sa nu candidezi?

Si aici e un mare mister... candidaturile pe furis? Deci, cine si la ce mai candideaza, in afara de Dan?
Hai, ca trece luna de campanie!
acidula

Re: Calendar 2013

Mesajde catacaba » 13 feb. 2013, 23:36

Claudia, imi cer scuze daca s-a inteles gresit. Bogdan a intuit ceea ce doream sa spun.
Nu am suspectat niciodata ca partidele respective nu ar fi fost trase "in direct". De altfel eu nici nu am mai prins epoca aceea, trecand pe engleza. Stiu ca iesea un talmes-balmes din intarzierea pe fluxul informatic a depunerilor, caderile de net inerente intr-un colt sau altul de tara si tot felul de probleme tehnice, cu intarzierile de rigoare, de aici cuvantul "chipurile". De aceea consider ca trebuie sa trecem peste orgolii si sa revenim la partida extrasa complet si comunicata anterior desfasurarii. Eventual, ma gandesc ca in lipsa arbitrilor, ca sa poata fi jucata si de cel ce anunta/ proiecteaza altfel decat cu hartia si rigla (inevitabil cad ochii pe o solutie a unui tur viitor), sa se renunte la decalarea de un rand si sa se trimita fiecare tur intr-un fisier separat. Ex: fisierul Turul 1.doc contine grupa 1; fisierul Turul 2.doc contine solutia grupei 1 si literele pentru turul 2 samd. Se fac 25 de fisiere, unde primul dupa terminarea partidei si pana la turul 25 vor fi umplute cu niste litere aleatoare pentru a avea aceeasi dimensiune cu cele continand grupe, pentru ca si cel care extrage sa nu aiba informatia ultimului tur. Poate fi o idee. Apoi legat de rezultate - am putea da diplome pentru fiecare centru, nu centralizat. Asa cum se intampla la concursurile scolare - ex. Euclid - copiii sunt premiati pe centru de examen si nu pe tara. Diplomele costa mai putin de 1% din buget, de fapt o listarea unei diplome color frumoase costa intre 0,3 si 0,5 lei, cred ca ajung 20 de lei pentru premiile unui simultan, nu e un capat de tara. In felul acesta se creaza concurenta pe centrul respectiv, nemaicontand atat de mult rezultatele nationale. Cand am spus de afisarea rezultatelor m-am referit exact la necomunicarea acestora de la centrele unde s-a jucat si nu la afisarea pe sit. Sper am lamurit mesajul anterior.
Referitor la suspiciuni, ele exista si la sala. de ex ca Stefan trage grupe bune. Pot sa zic cu mana pe inima ca in general trage grupe bune, numai ca, asa cum s-a vazut la turneul final, dupa doua partide extrase de Stefan multi il invocau in gand pe Matei :) Indiferent cine cum va extrage, vor fi suspiciuni din partea celor ce cauta nod in papura. Doamne fereste sa apara vreo depunere de 9-10 litere!
In legatura cu dictionarul, el este strict o conventie. Nimic nu ne impiedica sa jucam pe orice lista de cuvinte. In acest sens as recomanda utilizarea dexonline.ro in locul listei oficiale pentru partidele incepatorilor (cele ad-hoc ma refer) - eventual folosirea numai a cuvintelor din anumite dictionare prezente acolo. dexonline are avantajul definitiilor, a declinarilor, care pot contribui la reamintirea cunostintelor de gramatica demult uitate (daca nu ma insel si atunci, si acum, gramatica se studiaza asiduu in clasele a V-a si a VI-a si deloc la liceu). Nu stiu daca ar fi cineva capabil sa faca o selectie a cuvintelor uzuale (cand stim bine cate cuvinte uzuale nu sunt in dictionar :)).
In ceea ce priveste candidatura, e in pregatire si va fi pe sit pana la sfarsitul saptamanii. Nu candidez pe furis numai ca imi este necesar un timp de reflectie referitor la ceea ce pot sa fac, ceea ce vreau sa fac si din ce postura as putea sa indeplinesc cele propuse.
catacaba

Înapoi

Înapoi la 2013 - propuneri