Eu cred ca nu a fost decat un purtator de cuvant Catalin si a exprimat opiniile pe care le-a auzit referitor la simultane. Asa cum a spus si el, suspiciunile ca nu stiu cine a trisat, a jucat de-acasa etc. sunt auzite pe ici si pe colo. Asa cum spunea si el, nici macar nu conteaza cum e extrasa partida. Suspiciunile de partida extrasa direct se refera la faptul ca in unele centre s-au comunicat topurile in sala folosindu-se scrabrom-ul, s-au dat rezultatele mai bune decat in real s.a.m.d. Repet, sunt suspiciuni, vorbe... mizerii. Nu trebuie luate in seama. Personal, ce nu-mi place la partida extrasa direct este faptul ca din punct de vedere tehnic este dificil de desfasurat in conditii bune. Pana se comunica literele la toate centrele, pana dau ei play, termina timpul, se comunica depunerea top, mai cade si messenger-ul... dureaza foarte mult. Sunt multi timpi morti. De aceea prefer partida extrasa dinainte, trimisa in fisier cu parola dezvaluita cu f putin timp inainte de ora desfasurarii simultanului. Singura suspiciune auzita aici e ca unora li se pare ca aceasta partida e extrasa cu scrabrom-ul. Nu stiu de ce deranjeaza atat, din partea mea poate sa fie pregatita numai cu topuri de DLRM. Orgoliile sunt foarte mari, insa. Foarte multi jucatori au orgolii mari. Nu judec, nu acuz, nu reprosez, e o constatare. De aceea apar si vorbele, suspiciunile, mizeriile de care ziceam.
In ce priveste DEX-ul, eu ma gandeam la cei tineri, de la 7 la 20-25 de ani, sa zicem, la elevi sau studenti, carora le-ar fi mai usor sa ia in considerare un dictionar de care macar au auzit si e usor de consultat. Exceptand situatia in care sunt studenti la Litere sau au niste profesori de romana foarte competenti, restul nu sunt familiari cu alte dictionare

Mi se pare mie ca focusul ar trebui sa fie pe acestia. Eventualii adulti, profesionisti in domenii diverse pot aparea, dar cred ca nu acestia sunt viitorul. Posibil sa ma insel, dar eu asa am gandit-o si de aceea propuneam DEX-ul pentru cei mai tineri. Inca un lucru: nu m-am amestecat in discutia asta ca sa acuz, sa ma dau mare sau sa candidez la vreun post

Aveam niste idei, le-am zis, daca ele sunt bune e bine, daca nu, poate exista altele mai bune si gasim solutii, progresam. Partea buna e ca macar sunt discutate, desi doar in 3 pana acum, se pare

Multi se uita, prea putini intervin, din pacate

Dar daca in BF macar e adusa in discutie o particica din ce e scris aici, e foarte bine.