hit counter

SCRABBLERO FORUM • Vezi subiect - CNIS - Campionatul individual

CNIS - Campionatul individual

Comentati aici modificarile aduse regulamentelor

Etapele CNIS 2012 încep vineri dimineaţa. Credeţi că veţi putea participa la toate?

DA
1
20%
NU
0
Niciun vot
Probabil da
0
Niciun vot
Probabil nu
3
60%
Nu stiu
1
20%

Voturi totale : 5

CNIS - Campionatul individual

Mesajde admin » 05 mar. 2012, 20:21

Modificări 2012 — Vă invităm să comentaţi aici

1. Competiţia constă din 4 etape şi un turneu final. Fiecare dintre acestea se desfăşoară pe durata a 3 zile. La fiecare etapă şi la turneul final se va disputa câte un turneu de libere cu 8 tururi, programat în prima zi.
2. Pentru clasamentul final se iau în considerare cele mai bune 3 rezultate (punctaje de clasament) ale fiecărui jucător la fiecare tip de probă (Libere, Duplicat Clasic, Duplicat Completiv, Duplicat Eliptic, Anticipaţie, Compunere) dintre primele 4 etape şi rezultatul de la turneul final.
3. Proba de compunere se va trage la sorţi la fiecare etapă şi la turneul final, dintre toate cele 4 tipuri clasice de compunere ("Integral... parţial", "Integral pe şir", "Hexascrabble" şi "Serie de maxime").
4. La toate probele de la cele 4 etape şi de la turneul final se aplică scara de punctaj S = N + V, unde N este numărul participanţilor şi V este diferenţa dintre valoarea partidei conform ratingului şi valoarea medie de 150. Dacă numărul participanţilor N este mai mare decât scara de punctaj S, atunci toţi jucătorii clasaţi inferior locului S vor primi jumătate din punctajul aferent locului S (rotunjit în favoarea jucătorului). La Tineret valoarea medie se consideră 140.
5. Toti jucătorii care se încadrează în vârsta maximă a unei categorii de tineret sunt consideraţi ca făcând parte (şi) din acea categorie. De exemplu, un cadet va apărea şi în clasamentul de la juniori şi în cel de la cadeţi, putând cumula medalii (dar, în principiu, nu şi puncte de clasificare sportivă).
acidula
admin
Site Admin

Re: CNIS - Campionatul individual

Mesajde bughitza » 07 mar. 2012, 14:45

1. Eu zic ca ar fi util sa faceti o simulare de scara de punctaj. Mi-e greu sa inteleg cum se face, am o banuiala, dar un exemplu cu 10 jucatori, sa zicem, ar fi graitor.
2. Finala nu mai beneficiaza de niciun bonus de punctaj (cum erau 1.33, 1.5, in functie de proba) ? Asta inseamna ca, in fapt, este un campionat cu 5 etape. Finala e doar o titulatura care semnifica faptul ca e ultimul concurs pe anul respectiv, nu ?
bughitza

Mesajde sep » 07 mar. 2012, 22:02

bughitza scrie:1. Eu zic ca ar fi util sa faceti o simulare de scara de punctaj. Mi-e greu sa inteleg cum se face, am o banuiala, dar un exemplu cu 10 jucatori, sa zicem, ar fi graitor.
2. Finala nu mai beneficiaza de niciun bonus de punctaj (cum erau 1.33, 1.5, in functie de proba) ? Asta inseamna ca, in fapt, este un campionat cu 5 etape. Finala e doar o titulatura care semnifica faptul ca e ultimul concurs pe anul respectiv, nu ?

1. Sa zicem ca la o partida de duplicat clasic participa N=15 jucatori, cu urmatoarele ratinguri la acest tip de partida: 200, 190 ,180, 175, 170, 165,160, 155, 150, 145, 140, 135, 130, 120, 110. Media aritmetica a ratingurilor este 155 (in caz de numar cu zecimale, se aproximeaza cu cea mai apropiata valoare intreaga). Deci V=155-150=5. Prin urmare se va aplica scara de punctaj S=N+V=20.

Daca ratingurile celor 15 jucatori ar fi fost 190, 180, 170, 165, 160, 155, 150, 145, 140, 135, 130, 125, 120, 110, 100, atunci media aritmetica a ratingurilor ar fi fost 145. Deci V=145-150=-5 si S=N+V=10. In acest caz, cei care vor ocupa locurile 11-15 vor primi fiecare jumatate din punctajul de clasament aferent locului 10. Atentie, scara minima de punctaj este 10.

2. Caracteristica principala a turneului final este ca rezultatele de la acesta se iau obligatoriu in considerare, spre deosebire de toate celelalte etape. Nu exista vreun coeficient suplimentar.
sep

Mesajde admin » 08 mar. 2012, 19:41

Am creat un sondaj pe această temă, la începutul acestui subiect (CNIS - în capul paginii).

"Etapele CNIS 2012 încep vineri dimineaţa. Credeţi că veţi putea participa la toate?"
Vă invit să votaţi.
acidula
admin
Site Admin

Mesajde catacaba » 19 mar. 2012, 00:54

Cred ca sondajul e relevant. Anii trecuti cam 1:5 a fost proportia intre cei ce au fost la toate etapele si cei ce nu. Merita subliniat faptul ca ziua de vineri cuprinde o singura proba, in timp ce sambata-duminica se joaca restul de 5. Deci cine nu gusta liberele sau ziua de vineri libera de la servici poate veni la etapa incepand de sambata. Practic, liberele de vineri sunt echivalentul celor 2 turnee legate din anii precedenti. Avantajul este ca se scuteste inca un weekend, cu cheltuielile de rigoare, si se joaca mai multe libere cam in aceeasi plaja de punctaj.
In legatura cu scara de punctaj, merita de spus faptul ca in general ea nu va fi influentata drastic la seniori, deoarece rare sunt concursurile la care sa lipseasca mai mult de jumatate din primii 20 si in schimb sa fie foarte multi debutanti. Prin plasarea Cupei Romaniei si a Perechilor la Botosani, in locul unei etape, se reduce probabilitatea unei scari scazute, stiut fiind faptul ca acolo apar cei mai multi jucatori ocazionali. Bine ar fi ca peste tot sa existe macar pe jumatate emulatia de acolo. Cel mai clar se va vedea insa aplicarea algoritmului la juniori unde se preconizeaza la aceasta ora 6 perechi de prichindei, 7 de cadeti si 5 de juniori, toti participand mai apoi la etapa 1 unde s-ar putea sa mai apara inca 2-3 concurenti, adica vreo 35 de participanti. Dintre acestia doar 10 au rating stabil, mai marisor. Daca scara ar fi ramas cea de 35, atunci turneul acesta ar fi contat in proportie covarsitoare, fata de celelalte la care vin de obicei 8-12 concurenti. Prin alinierea scarii la ratingul mediu al participantilor, importanta acestui turneu se mai diminueaza, dand posibilitatea si celor care eventual participa doar la celelalte 2 etape sa recupereze.
catacaba

Mesajde vladp » 09 iul. 2013, 10:11

un pic offtopic, unde se organizeaza aceste campionate?
vladp

Mesajde admin » 23 iul. 2013, 09:07

Locurile de organizare ale diverselor etape ale Campionatului sunt precizate in Calendarul competitional:

http://www.scrabblero.ro/calendar2013.htm
acidula
admin
Site Admin

Înapoi la Regulamente