hit counter

SCRABBLERO FORUM • Vezi subiect - -ologie

-ologie

Discutati aici proiectul noii liste de cuvinte LOC5, care urmeaza sa intre in vigoare in anul 2011.
Reguli forum
Pentru discutarea listei de cuvinte oficiale a F.R. Scrabble, va rugam sa va declarati identitatea (prenumele si numele, localitatea sau clubul), cel putin la primul mesaj. Ne intereseaza opiniile tuturor, dar pentru luarea in considerare a argumentelor la un subiect atat de important, ar fi bine sa stim, cu totii, cu cine stam de vorba. Va multumim pentru intelegere!

-ologie

Mesajde MGall » 19 sep. 2010, 14:58

A trecut ceva vreme de la publicarea propunerilor pentru LOC-5 şi n-am văzut comentarii pe forum. Se discută doar "pe la colţuri", iar unii se plâng că nu pot accesa fişierele (fără a încerca să apeleze la cineva mai priceput şi fără a discuta direct cu autorii).

Vă supun azi atenţiei o chestiune de "tratare neuniformă", un exemplu dintre multe altele pe care încercăm să le rezolvăm încet-încet.

Pornind de la TRAUMATOLOGIE, care are plural menţionat chiar în DEX, eliminăm restricţia "S" de la toate cele 738 s.f. -ologie (şi încă alte 22 -logie) :?:

Aştept opiniile voastre şi alte propuneri pentru tratarea unitară a unor categorii de substantive fără plural (sau singular) menţionat în dicţionare.
Matei
MGall
 
Mesaje: 39
Membru din: 31 ian. 2010, 11:55

Înapoi la Proiect LOC 5.0

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Nici un utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron