hit counter

SCRABBLERO FORUM • Vezi subiect - inceputul

inceputul

Aici puteţi vedea rezultatele Simultanelor Naţionale de Scrabble. Dacă v-aţi înregistrat şi autentificat ca reprezentant(ă) a(l) unui centru de Simultan, vă rugăm să afişati aici rezultatele obţinute la centrul dv.

inceputul

Mesajde dls » 23 ian. 2010, 19:18

hello! Sa fie intr-un ceas bun! :)
dls

Re: inceputul

Mesajde Luigi » 25 ian. 2010, 13:21

Astept sa vad clasamentul si solutiile de top la problema, dar mai ales, sa vad discutii din care sa se extraga... solutii pentru imbunatarirea noului sistem de joc
Luigi

Mesajde bughitza » 26 ian. 2010, 14:46

Salut,

Problemele ar fi doua:
- partidele de duplicat sa nu fie trase cu Scrabrom, ci manual. Dar cum se transmit catre centre ?
- vin foarte putini jucatori la simultane la sala, chiar si dintre cei ce joaca in CNIS, iar scopul simultanului ar fi de a atrage jucatori multi si noi.

Prin urmare, solutiile mele sunt urmatoarele:
- se extrage partida manual de catre un arbitru desemnat sau o persoana desemnata cu acordul tuturor. Partida se extrage cu ceva timp inainte, iar documentul este trimis catre responsabilii de centru. Numai ca documentul este protejat cu parola. Documentul poate fi salvat pe desktop, offline, dar poate fi deschis numai in momentul comunicarii parolei, aceasta fiind dezvaluita telefonic in ziua de concurs la ora stabilita de incepere. Nu este astfel nevoie de conexiune la internet, dat fiind ca pot exista probleme cu aceasta in diferitele locuri de desfasurare a simultanelor.
- se constituie un fond de premiere prin colectarea unei taxe modice la simultan, sa zicem 5 lei. Sa fim seriosi, cu 5 lei iti iei o apa si un sticks cat joci in sala. Iar fondul astfel constituit se acorda ca premiu castigatorului sau castigatorilor. Daca vin 10 persoane rezulta un fond de 50 lei. Nu e rau sa vii sa joci si sa mai iei si cateva sute de mii pentru performanta. Nu e o suma colosala, dar cu cat sunt mai multi jucatori cu atat premiile pot fi mai importante.

Ce ziceti de aceste sisteme ?
bughitza

Cotiza(n)tii

Mesajde Luigi » 26 ian. 2010, 18:04

Nu inteleg cum poate fi mai buna tragerea manuala a literelor dacat aceea cu program, asadar nu am obiectii.
Am obiectii insa, la colectarea fondului de premiere. Suntem deacord ca Simultanul este creat mai ales pentru promovarea acestui joc si vrem sa atragem mai ales tinerii, care nu au o sursa de venit proprie. In aceste conditii, nou venitii, aceia pe care dorim sa ii apropiem de scrabble, vor fi vesnic cotizanti la fondul de premiere, care premii vor fi adjudecate in mod sigur, de aceiasi "grei" care castiga si turneele de sala. Poate ca, mai bine, am dori sa ii recompensam pe aceia care sunt cu adevarat incepatori, dar valorosi, cu perspective...
Luigi

Mesajde bughitza » 26 ian. 2010, 19:47

E corecta observatia, cu toate ca din pacate, am observat ca nici greii nu prea mai vin la simultane :).
Tinerii ar trebui sa fie convinsi sa vina intai, cat de talentati sunt sau nu va decide timpul. Selectia se va face de la sine, daca vin 10 tineri la un simultan si din ei nu raman decat 2 jucatori care sa joace constant mi se pare deja un castig major. Din cei 10 care vin din curiozitate poate 6 vor descoperi ca nu li se potriveste, ca nu le place, 2 vor considera ca le mananca prea mult timp si ei vor sa iasa in club seara si sa doarma ziua pana 12.00. Daca doi raman e foarte bine.
Atunci ideea mea se poate transforma in alt fel. Acel fond de premiere modic sa existe in continuare, sa se colecteze la fiecare editie. Numai ca premiile sa se acorde la sfarsitul anului si numai debutantilor. Adica ideea e ca toti jucatorii care debuteaza in scrabble la simultane, intr-un an, sa fie adunati intr-un fel de Liga a Debutantilor, o competitie paralela, fara caracter oficial. Punctele din clasamentul acestei ligi sunt cele obtinute la simultane (sistemul de punctaj detaliat se discuta ulterior asta e doar o propunere generala). Astfel ei sunt incurajati sa participe la aceste concursuri si sa o faca regulat. Pot sa nu vina la concursurile oficiale de sala, sa nu ii luam tare de la inceput, e optiunea lor daca vin la oficiale, simultanele ar fi oricum o modalitate perfecta de antrenament si de a-si da seama daca le place sau nu jocul. Doar daca vin la simultane in orasele lor de resedinta timp de 4 ore intr-o duminica pe luna sau la doua luni e perfect. Oricum, daca sunt valorosi, responsabilii de centru, membri ai unui club, se vor ocupa mai mult ca sigur apoi de recrutarea lor. Si asa ajung si la oficiale. Si pentru a nu-i dezavantaja pe cei care vin la doar 2 simultane (fiind acestea in octombrie sau septembrie si astfel nemaiavand timp sa stranga multe participari) fata de cei care ajung la 3 sau 4 (fiindca au inceput din martie, sa zicem) performanta lor se masoara procentual sa zicem (a venit de 2 ori la simultan, dar are o medie de 70% din top ca performanta iar cel care a venit de 4 ori poate sa aiba o medie de 55%). Asa ii depistezi si pe cei talentati si ii motivezi si pe ceilalti sa invete, nu neparat sa stea 4 ore intr-o banca sa faca si ei 500 de puncte sau cate s-or nimeri. Din nou zic, macar sa vina ei, ca dupa aceea nu mai e asa dificil.
Iar pentru asta trebuie sa le comunici; pot sa fac un afis si sa il printez in 20 de exemplare si sa il pun pe stalpi langa licee sau la facultati. Si mai pot sa faca si altii asta. Incercam cu pasi marunti, nu ?
bughitza

Mesajde tavi » 03 feb. 2010, 12:34

salutare!

in fine am dezlegat misterul simultanelor, credeam ca nu se mai disputa...de cind n-am mai primit obisnuitele fisiere: duplicat+problema.

am o nedumerire: care e problema extragerii cu scrabromul? de ce e mai bine cu mina? din cite stiam, scrabromul foloseste un algoritm pseudoaleator care e practic comparabil cu "hazardul" manual!

numai bine,
tavi m.
tavi

Înapoi la Simultan Naţional de Scrabble