Federația
Română de
Scrabble

Din galeria celor plecați, dar nu uitați

 



Ilie Socolov

1954 - 2022

Astăzi 26.12.2022 ne-a părăsit Ilie Socolov, patriarhul scrabble-ului timişorean.

Multiplu campion naţional, figură emblematică a acestui sport al minţii, membru fondator al CS FITT Tim Team. Un jucător excepţional şi un pedagog de vocaţie,
creator de campioni. Un bun şahist şi un înzestrat rebusist. Toate acestea adunate într-un MARE OM BUN.
Este Crăciunul, iar Cerurile sunt deschise. Drum liniştit în lumină, dragă Ilie!

(mesaj de la Cristian Gheorghiu)


Odihnească-se în pace!

Federația Română de Scrabble transmite condoleanțe familiei și prietenilor îndurerați.


Mărturii

De la: Laurian Ieremeiov

A fost un om sufletist, pasionat de rebus și de scrabble. Un membru de bază al Clubului de Scrabble FITT Tim-Team din Timișoara, încă de la început. Se supăra ușor dar îi trecea repede, îi plăcea să glumească și să facă haz de necaz... A participat la concursuri atât cât putea, deși în ultimii ani făcea chimioterapie. Acum două luni a câștigat la concursul de la Timișoara ultima lui cupă, la categoria decani. N-am apucat să i-o dau, deoarece a plecat înainte de premiere. Nu se simțea prea bine... Dumnezeu să aibă grijă de sufletul lui!

De la: Alexandru Gheorghiu

Pe nea Ilie îl știu de mai bine de 30 de ani. Adică de prin școala primară. La început erau întâlnirile de la Casa Armatei, de obicei cu tata, Ilie, Teo și Vali. Abia aflasem de scrabble. Au urmat serile de vineri cu partidele de la noi de-acasă. Ilie îmi aducea câte o ciocolată Africana (pe atunci era bună). Și încercam și eu să mă țin de ei. Când și când mai prindeam câte un top. Ilie mă încuraja. Au urmat ședințele de club de la Casa Tineretului. Eram mulți, eu eram piciul..., nea Ilie mă încuraja mereu. Mai târziu am început să câștig, la început mai rar, apoi mai des. De obicei, trebuia să îl bat pe nea Ilie.
Prima etapă la care am participat a fost Tușnad, în '94. Am umplut două compartimente de tren. Eram o echipă. Dimineața mâncam în cameră împreună. Chiftelele de la nea Ilie erau cele mai bune. Am câștigat la limită etapa de juniori. Nea Ilie a câștigat la seniori. Apoi Tei, Bușteni, Câmpulung, Focșani, Eforie, ani după ani....
.... Există oameni importanți în viața fiecăruia dintre noi - oameni care, atunci când dispar, îți induc sentimentul că un capitol din viață, poate o legătură cu trecutul, cu copilăria, a ajuns la final. Privind în urmă, Ilie a fost un astfel de reper în viața mea. Ilie nu a dispărut. Ilie doar a plecat să se dueleze în cuvinte încrucișate într-o altă ligă..., acolo unde se fac definițiile. N-o să aibă probleme, el se pricepe cel mai bine.

De la: Ștefan Pall

Da, of, o nouă mare pierdere pentru noi, un rebusist de excepție, va rămâne în istorie pentru câteva definiții splendide, dar şi pentru a fi fost protagonistul învingător în cea mai celebră partidă de scrabble, încheiată cu scor negativ pentru ambele părți. Cândva, acum mai mult de trezecişicinci de ani, pe malul Lacului Tei din Bucureşti. Nu-l vom uita, odihnească-se în pace!

De la: Alice Papa

O veste tare tristă... Condoleanțe! Un OM excepțional, mare iubitor al jocului de scrabble, care a stat pe scenă până la sfârșit. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină veșnică!

De la: Claudia Guțulescu

Oh, o veste atât de tristă…, îmi pare foarte, foarte rău. Un om cald și blând, o plăcere să vorbim de fiecare dată. Drum bun, Ilie…, lumea e mai săracă de astăzi cu un om bun.

De la: Mihai Zburlea

Dumnezeu să îl odihnească. De acum, întâlnirile noastre vor purta mereu o umbră de regret...

De la: Ninel Aldea

Aflu cu tristețe că a murit marele rebusist și scrabbleur ILIE SOCOLOV.

Ilie Socolov practica sportul Scrabble la C.S. FITT Tim-Team Timișoara, fiind membru fondator al clubului. A deținut numeroase recorduri naționale la Scrabble Integral.

Condoleanțe doamnei Socolov și prietenilor de la FITT.

De la: Claudia Mihai

L-am cunoscut pe Ilie încă de când a apărut în pagina scrabble a revistei Flacăra Rebus, adică din 1983, și i-am admirat soluțiile la minunatele probleme fundamentale publicate acolo. În anul următor, ne-am întâlnit la primele concursuri în sală. De atunci, s-a dovedit mereu a fi un adversar redutabil și un prieten al tuturor, cu zâmbetul lui larg și generos. Știu că a suferit mult din cauza acestei boli crâncene. Îmi pare nespus de rău că n-a mai rezistat și n-am apucat să sărbătorim împreună 40 de ani de scrabble competițional în România. Dar noi, veteranii, nu te vom uita, Ilie!