Campionatul Continental European de Scrabble 2016

— reportaj —

Ovidiu Tamas Dan L. Sandu Catalin Caba

 

Campionatul Continental European de Scrabble 2016 În perioada 9-11 septembrie 2016, la hotelul KSV din Viena (Austria), va avea loc Campionatul European de Scrabble 2016. Evenimentul cuprinde, de fapt, 2 turnee de scrabble în limba engleză: turneul de deschidere (Early Bird) şi turneul principal al Campionatului European, desfăşurat în două divizii: A (jucători cu rating peste 1400) şi B (jucători cu rating sub 1400).

România va fi reprezentată de o puternică echipă, formată din: Dan L. Sandu (divizia A), Ovidiu Tămaş şi Cătălin Caba (divizia B). Să le urăm succes!

Vineri, 9 septembrie

Azi a avut loc turneul Vienna Early Bird în 6 runde, la care s-au înscris 24 de jucători din 14 ţări. Câştigător a fost chiar favoritul competiţiei, americanul David Koenig (rating: 1981).
La turneu au participat şi românii Cătălin Caba şi Ovidiu Tămaş. Cu 3-3, respectiv 2-4, ei s-au clasat destul de bine — dar, mai ales, s-au antrenat serios pentru turneul principal care începe mâine!

Imagine de la Campionatul European de Scrabble AnglofonSâmbătă, 10 septembrie

Azi a început Campionatul European de Scrabble (EOSC), unde se vor juca 17 tururi de partide libere în limba engleză. La competiţie s-au înscris 32 din jucători din 17 ţări. S-au format doua divizii - A (jucători cu rating peste 1400) şi B (jucători cu rating sub 1400). Din Romania, Dan L. Sandu participa la divizia A, iar Ovidiu Tămaş şi Cătălin Caba la divizia B. Le ţinem pumnii!

— ora 21:30. S-au jucat deja primele 8 runde. Dan (rating 1511) are, se pare, cea mai grea misiune, deoarce joacă împotriva unor adversari mult mai puternici (cu ratinguri de până la 2035!). În momentul de faţă se clasează pe locul 10, cu 3 victorii, 4 înfrângeri şi o partidă egală. Pe locul 1 (cu 8 victorii) este chiar favoritul competiţiei, englezul Austin Shin.

La divizia B, in schimb, jucătorii noştri fac ravagii! După 8 partide, Ovidiu este pe locul 1, SINGURUL cu 8 victorii, iar Cătălin pe locul 6, cu 5 victorii. Să sperăm că "trendul" se va menţine şi mâine!

Duminică, 11 septembrie

Şi iată că s-a putut!

La divizia B, triumf românesc pe toată linia: Ovidiu şi-a menţinut tot timpul locul 1 din vârful clasamentului, terminând turneul cu 13 victorii din 17. Cătălin, după o evoluţie mai sinuoasă, reuşeşte în final o spectaculoasă clasare pe locul 2, cu 11 victorii şi un meci egal. Desigur, şi la echipe România este pe primul loc, în aceste condiţii!

La divizia A, misiunea lui Dan a fost mult mai grea. În ciuda unor victorii răsunătoare — în prima rundă, la favoritul numărul 2 al turneului, americanul David Koenig (rating 1981) şi astăzi la englezul Graham Haigh (1751) — Dan nu reuşeşte să acumuleze decât 7 victorii, 9 înfrângeri (dintre care una la 1 punct!) şi un meci egal, situându-se în final pe locul 11. Pe locul 1 a rămas până la final englezul Austin Shin, cu 13-4.

Per total, o prezenţă foarte bună a sportivilor noştri la cel mai puternic turneu european, de la care toţi pleacă, probabil, cu un rating mai mare decât cel cu care au intrat. Le urăm succes pe mai departe!

CM