Federaţia
Română de
Scrabble

Din galeria celor plecaţi, dar nu uitaţi

 Prof. Viorel FLOREA

24 mai 1951 - 26 august 2020

Primim cu adâncă mâhnire vestea trecerii în nefiinţă, mult prea devreme, a unui om deosebit...

Profesor de matematică în comuna sa natală (Rusca Montană), iubit şi respectat de multe generaţii de elevi,
prof. Viorel Florea a fost şi un pasionat etnograf amator. A realizat o impresionantă monografie a satului de la poalele muntelui de marmură; a realizat stema comunei Rusca Montană; a organizat o echipă de dansuri populare, vestită în regiune; a promovat plaiurile natale prin mii de fotografii artistice şi prin îngrijirea monumentului turismului.

În prima parte a filmuleţului de mai jos realizat de situl Banatul Montan, veţi găsi istoria lui Peter Pan, povestită de prof. Viorel Florea.

Peter Pan... din Rusca Montană

În anii '90, a infiinţat unul din primele cluburi şcolare de scrabble, METEOR. Interesul pentru scrabble al multor tineri din România s-a datorat şi domnului profesor Florea.

Îi mulţumim pentru tot. Odihnească-se în pace!

Federaţia Română de Scrabble transmite respectuoase condoleanţe familiei şi prietenilor îndureraţi.


Mărturii

De la: Cătălin Caba

Nu se poate! Un om extraordinar, un scrabblist pasionat, un şlefuitor de mici talente, un om dedicat copiilor pe care i-a învăţat generaţie după generaţie, un colecţionar pasionat de cutii de chibrituri şi câte altele se pot spune. Sufletul unui OM, unui prieten drag, a plecat spre zări noi. Rămas bun, dragă Viorel, Dumnezeu să îţi ducă sufletul tău bun spre lumina veşnică! Condoleanţe familiei îndurerate.

De la: Ştefan Pall

L-am pierdut pe Viorel, să îi fie somnul lin, un om de o delicateţe şi o sensibilitate extraordinare, modest şi discret. Director al Şcolii Gimnaziale Ştefan Velovan, a înfiinţat clubul de scrabble Meteor când încă puţini s-au dedicat învăţării scrabble-lui şi promovării sale în mediul şcolar, înţelegând virtuţile acestei discipline ce ne uneşte pentru dezvoltarea tinerei generaţii. A înfiinţat clubul si l-a adus în FRSc, înţelegând inaintea multora că un simplu cerc şcolar nu era suficient pentru a sprijini scrabble-ul la nivel naţional. Prea puţini am avut privilegiul să vedem cu ochii noştri acea extraordinară tablă de demonstraţii din MARMURÂ albă de Ruşchiţa! Cu adevărat extraordinară, cântărea sute de kilograme, Doamne fereşte să fi scăpat vreo piesă pe picior... Cred că această tablă de la Rusca e cea mai preţioasă recuzită din toată România, arătând cât a iubit Viorel jocul nostru. Foarte greu se lăsa Viorel scos din peisajul local, ar fi bine să vedeţi pe YouTube seria de filme despre Banatul Montan, la care şi el şi-a adus contribuţia. Am pierdut, dragi împătimiţi de scrabble, un MARE OM al nostru. Rămas bun, Viorel!

De la: Ninel Aldea

L-am cunoscut pe profesorul VIOREL FLOREA în 1987 la un turneu de scrabble la Băile Herculane. A fost un om bun.

Condoleanţe doamnei Florea, celorlalţi membri ai familiei, elevilor de la Clubul Sportiv Şcolar Meteor Rusca Montană şi prietenilor.
Din Galeria Jucătorilor de Scrabble: Viorel Florea

De la: Claudia Mihai

Anul acesta, profesorul cu dublu nume de floare a postat pe pagina sa multe flori - din grădina sa şi de pe dealurile din jurul comunei sale dragi. Ultimele fotografii sunt chiar de la începutul acestei luni. Fie ca florile să-l petreacă în marea călătorie care-l aşteaptă...